Ευρυδίκη - Κοργιαλάς και επίσημα οι εκπρόσωποι της Κύπρου στη Γιουροβίζιον

Πράσινο φως για Ευρυδίκη-Κοργιαλά έδωσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ.

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς είναι τελικά οι εκπρόσωποι της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Η σχετική τελεσίδικη απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ.

Το Ραδιοφωνικό 'Ιδρυμα Κύπρου θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη σχετικά με το θέμα στις 30 Ιανουαρίου.

Η Κυπριακή συμμετοχή θα έχει τίτλο «Comme ci comme ça». 'Ατομα που έχουν ακούσει το τραγούδι μιλούν για ένα αρκετά δυνατό, dance κομμάτι, σε new wave electro-pop ύφος. Το τραγούδι θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 23 Φεβρουαρίου σε ειδική εκπομπή του ΡΙΚ.

H Ευρυδίκη γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 25 Φεβρουαρίου του 1968. Μεγάλωσε στη Λευκωσία και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή. Σπούδασε τραγούδι, θέατρο και χορό στo κoλλέγιo "STUDIO DES VARIETES" στο Παρίσι. Στη συνέχεια έγινε δεκτή στο "BERKLEE COLLEGE OF MUSIC" της Βoστώvης, όπου συμπλήρωσε τις μουσικές σπουδές της με μαθήματα αρμovίας και εvoρχήστρωσης.

'Εχει εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο στην Γιουροβίζιον το 1992 με το «Ταιριάζουμε» και το 1994 με το «Είμαι άνθρωπος κι εγώ». Συμμετείχε επίσης στα φωνητικά των Κυπριακών συμμετοχών στη Γιουροβίζιον του 1983 με το «Η αγάπη ακόμα ζει», του 1986 με το «Τώρα ζω», του 1987 με το «'Ασπρο-Μαύρο» και του 1993 με το «Μη σταματάς» (στο τελευταίο χωρίς να εμφανίζεται πάνω στη σκηνή).

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς γεννήθηκε στην Ναύπακτο στις 3 Αυγούστου του 1971. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Με την μουσική άρχισε να ασχολείται από τα 15 του χρόνια, φτιάχνοντας και το πρώτο του συγκρότημα που είχε την ονομασία Media Vox. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι φαν της Ευριδίκης γράφουν ...

Θέλει να κάνει παιδί με τον Κοργιαλά

Ταιριάζουμε