«Φιλελεύθερος»: Ενορχηστρωμένη η καθυστέρηση γύρω από τη φετινή Κυπριακή επιλογή

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με τις υπόγειες μεθοδεύσεις για ανάθεση της φετινής Κυπριακής συμμετοχής. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» γράφει πως η όλη καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος ήταν προσχεδιασμένη.

Ενορχηστρωμένη ήταν όπως φαίνεται η καθυστέρηση στις αποφάσεις του ΡΙΚ για τον τρόπο επιλογής της Κυπριακής συμμετοχής στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Αυτό είναι κάτι που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζαμε - άλλωστε το είχαμε αναφέρει και σε δικό μας άρθρο στο eurovisionclub.com στο παρελθόν - όμως για πρώτη φορά γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για το θέμα αυτό και στον τύπο.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που είναι η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στο νησί, αναφέρει: "Το ΡΙΚ άργησε να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα επιλέξει το τραγούδι που θα το εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον και έτσι με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στη λύση «ανάθεση»". Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά: "Κάποιοι δούλεψαν στα παρασκήνια για να οδηγηθεί το ημικρατικό κανάλι στο συγκεκριμένο αδιέξοδο και όπως φαίνεται τα κατάφεραν".

Το αστείο τις ιστορίας είναι πως τις τελευταίες μέρες το 'Ιδρυμα για δικούς του λόγους αφήνει να διαρρεύσει πως υπάρχουν προβλήματα στο κλείσιμο της συμφωνίας Ευρυδίκης-ΡΙΚ. Κάτι που μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η ανάθεση στη συγκεκριμένη ερμηνεύτρια είναι 100% σίγουρη. Το συμβόλαιο είναι έτοιμο, έχει τυπωθεί και απομένουν οι υπογραφές. Απλά η ερμηνεύτρια προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα ωφελήματα μπορεί (εξασφάλιση της συμμετοχής με συγκεκριμένο τραγούδι του Κοργιαλά, χρήματα για προώθηση κτλ).

Και το περιοδικό «TV Mania» τάχθηκε εναντίων της ανάθεσης της Κυπριακής συμμετοχής. Σε πρόσφατο σχόλιο σχετικά με την εκπροσώπηση της Κύπρου στον επόμενο διαγωνισμό, o αρχισυντάκτης του περιοδικού Λουκάς Πάρπας αναφέρει πως πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν το 'Ιδρυμα να προχωρά σε απευθείας ανάθεση στην Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοριαλά. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού εκφράζει ανοικτά την άποψη πως μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του ΡΙΚ θα είναι λανθασμένη. «Τα παθήματα δεν τους έγιναν μαθήματα», γράφει χαρακτηριστικά.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε πως θα μπορέσει η διεύθυνση του ΡΙΚ να δικαιολογήσει την απόφασή της για απευθείας ανάθεση στην Ευρυδίκη, τη στιγμή που στο εσωτερικό τα μεγαλύτερα έντυπα άρχισαν ήδη (και καλά κάνουν) τους πυροβολισμούς...
Και η δική μου άποψη ...
Σιγά τα ωα... Ο λόγος που η Ελλάδα (και η Κύπρος) πήρε το απάνω της ήταν οτι επιτράπηκε στις διάφορες χώρες να συμετέχουν με αγγλικό (ή γαλλικό) στίχο. Η Ευρυδίκη έχει προχωρήσει πολύ καλλιτεχνικά απο την τελευταία φορά που πήγε στην ESC, και τώρα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Κύπρος για να διακριθεί. Και αν μπήκε ως "σφήνα" την τελευταία στιγμή θυμηθείται την περίπτωση Σάκη. Ως λύση ανάγκης πήγε ο Σάκης και τα κατάφερε περίφημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι φαν της Ευριδίκης γράφουν ...

Θέλει να κάνει παιδί με τον Κοργιαλά

Ταιριάζουμε