Ευρυδίκη και Δημήτρης Κοργιαλάς θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη Γιουροβίζιον

Το ΡΙΚ ανακοινώνει στις επόμενες μέρες και επίσημα την ανάθεση της Κυπριακής συμμετοχής στη γνωστή ημιcelebrity Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά.

Το ΡΙΚ, ενεργώντας φέτος καθαρά δικτατορικά, αποφάσισε πως η γνωστή ημιcelebrity Ευρυδίκη θα εκπροσωπήσει τελικά την Κύπρο στο Ελσίνκι. Η είδηση είχε αρχικά δημοσιευτεί τον περασμένο Ιούλιο(!) στην εφημερίδα «Πολίτης», και το 'Ιδρυμα την είχε διαψεύσει επανειλημμένα.

Τελικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Αποδεικνύεται φυσικά και πόσο καλό είναι να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες και να ξέρεις τους κατάλληλους ανθρώπους, μια και η ανάθεση της Ευρυδίκης δεν μπορεί με κανένα τρόπο να δικαιολογηθεί (έφερε την Κύπρο εκτός δεκάδας τις άλλες δυο φορές που την εκπροσώπησε).

Η σύνθεση θα είναι του Δημήτρη Κοργιαλά. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το τραγούδι να κυμαίνεται σε new wave pop ύφος. Ούτε και η ανάθεση στον συγκεκριμένο συνθέτη δικαιολογείται, αφού ο ίδιος ουδέποτε επέδειξε ενδιαφέρον για το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάθεση της σύνθεσης της Κυπριακής συμμετοχής σε άτομο που δεν έχει συμμετάσχει ξανά στο διαγωνισμό, αλλά και η πρώτη φορά που θα υπογράφει τη σύνθεση της Κύπρου μουσικός που δεν είναι Κύπριος πολίτης. Τέτοιο προηγούμενο μάλιστα δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα, αφού ανάθεση της σύνθεσης στο πρόσφατο παρελθόν έγινε μόνο το 2004, κι αυτή έγινε στον Νίκο Τερζή που είχε ήδη φέρει την χώρα στην 3η θέση με το «Die for you» το 2001.

Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε δηλώσεις του την προηγουμένη βδομάδα στο love radio είπε πως δεν έχει δεχθεί φέτος οποιαδήποτε πρόταση από το ΡΙΚ, φανερώνει πως στο 'Ιδρυμα ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να βολιδοσκοπήσουν τους πρωτοκλασάτους Κύπριους μουσικούς, αλλά για τους δικούς τους λόγους (δε χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς το γιατί...), τα 1-2 άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις σχετικά με την Γιουροβίζιον στο ΡΙΚ, προτίμησαν να προχωρήσουν σε ανάθεση σε Ευρυδίκη - Κοργιαλά.

Στην πραγματικότητα, το ΡΙΚ είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και πολύ καιρό, αλλά προτίμησε να ανοίξει τα χαρτιά του επίσημα την τελευταία στιγμή, όχι μόνο γιατί έπρεπε να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες με τις δισκογραφικές εταιρείες (συμβόλαια, σχέδια για προώθηση στην Ευρώπη κτλ), αλλά και για να μην υπάρχει περιθώριο για αντιδράσεις από άλλους Κύπριους συνθέτες και ερμηνευτές, που είναι και οι πραγματικά χαμένοι της όλης ιστορίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι φαν της Ευριδίκης γράφουν ...

Θέλει να κάνει παιδί με τον Κοργιαλά

Ταιριάζουμε