Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ)

Υπήρξε η σχέση-πρότυπο. Εκατέρωθεν δηλώσεις αγάπης, τραγούδια με ερωτικά μηνύματα, όρκοι αφοσίωσης, μέχρι που έφτασαν στο διαζύγιο. Και εκεί που ο καθένας είχε πάρει το δρόμο του και προσωπικά και καλλιτεχνικά, μια δήλωση-αφιέρωση του συνθέτη τη βραδιά των Βραβείων θόλωσε και πάλι το τοπίο.

«Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην αγάπη της ζωής μου, την Ευρυδίκη», είπε ο Γιώργος Θεοφάνους, εκπλήσσοντας ακόμα και την ίδια την Ευρυδίκη, που δεν το περίμενε, και προκαλώντας απορία όχι μόνο στους παρευρισκόμενους, αλλά και σε όσους ήξεραν ότι το πρώην ζευγάρι είναι ένα βήμα πριν πάρει οριστικά στα χέρια του τα χαρτιά του διαζυγίου. Ο Αντώνης Ρέμος πρόσθεσε «Ευρυδίκη. Το αφιερώνω και εγώ σε σένα, γιατί ξέρεις ότι αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν για σένα».

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ LOVE STORY
Ο 18χρόνος Γιώργος Θεοφάνους έχει μόλις κερδίσει ένα Παγκόσμιο Βραβείο Σύνθεσης στο Παρίσι και ετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Η ερμηνεύτρια όμως των τραγουδιών δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ένα βράδυ κάποιος φίλος του τον οδηγεί σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Λευκωσίας, όπου τραγουδούσε η Εύη Θεοκλέους. Όμορφο κορίτσι, με εντυπωσιακή φωνή, που ενθουσίασε τον Γιώργο, ο οποίος μόλις είχε αρχίσει να ακούγεται στα καλλιτεχνικά πράγματα της Κύπρου. Εκείνη την εποχή ήταν λογοδοσμένος με μια κοπέλα γνωστής οικογένειας από τη γενέτειρά του, Λάρνακα. Η Εύη Θεοκλέους, κόρη ανώτερου στελέχους της γαλλικής πρεσβείας στην Κύπρο, είχε γίνει ήδη γνωστή όταν σε ηλικία μόλις 15 χρονών έκανε φωνητικά στην Κωνσταντίνα και τον Σταύρο Σιδερά στην Eurovision to 1983. Έτσι, το 1986 και το 1987 ξαναπάτησε στην σκηνή του γνωστού διαγωνισμού κάνοντας φωνητικά στην Ελπίδα και στην Αλέξια. Το ραντεβού τους κλείστηκε τηλεφωνικά. Την επόμενη μέρα στο στούντιο το σύντομο ραντεβού μετατράπηκε σε ολοήμερη συνάντηση και κεραυνοβόλο έρωτα. Από εκείνο το μεσημέρι του 1987 ο Γιώργος και η Ευρυδίκη ήταν μαζί.

ΠΑΡΙΣΙ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΑΘΗΝΑ
Ο Γιώργος, σε αντίθεση με τη βούληση του πατέρα του που τον ήθελε να σπουδάσει γιατρός στη Μόσχα, φτάνει στην Βοστόνη για να σπουδάσει μουσική στο φημισμένο Berkley College of Music, ενώ η Ευρυδίκη βρίσκεται στο Παρίσι για να σπουδάσει στο Studio De Varietes ως η πρώτη μη Γαλλίδα που έγινε δεκτή εκεί. Μπορεί να βρέθηκε ανάμεσά τους ένας ωκεανός, απόσταση όμως εκμηδενίστηκε έπειτα από μερικούς μήνες, όταν η Ευρυδίκη έφτασε στην Βοστόνη για να σπουδάσει μαζί με τον Γιώργο. Ήταν η πρώτη φορά που συγκατοικούσαν και μάθαινε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Το 1989 φτάνουν στην Αθήνα με μόνο 20.000 δραχμές στη τσέπη για να κυνηγήσουν το όνειρο. Ένας φίλος τους κανόνισε ακρόαση στη MINOS, όπου η Εύη άρεσε, υπέγραψε αμέσως και «ξαναβαφτίστηκε» από Εύη σε Ευρυδίκη. Το 1991, κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της Ευρυδίκης και η επιτυχία ήταν αρκετά μεγάλη.

Ο ΓΑΜΟΣ
Η Ευρυδίκη αρχίζει να χτίζει σταθερά την καριέρα της με τα τραγούδια του Γιώργου, ο οποίος φρόντιζε να βρίσκεται διακριτικά δίπλα της, χωρίς όμως να φωτίζεται από τους προβολείς της δημοσιότητας. Εδώ όμως αρχίσουν και πρώτες διαφωνίες ανάμεσά τους, «Η Ευρυδίκη, ενώ θεωρούσε ότι ήταν «προστατευόμενη» του Γιώργιου, αρχίζει να αντιδρά στην αυταρχική μερικές φορές συμπεριφορά του». Λένε αυτοί που είχαν συνεργαστεί μαζί τους εκείνα τα χρόνια. «Πολλές φορές δεν την άφηνε να μιλάει μπροστά σε άλλους σε κάποια επαγγελματική συζήτηση και δεν ήταν σπάνιες οι φορές που τη μείωνε». «Πάντα όμως εκτιμούσε τη γνώμη της, παρόλο που σχεδόν ποτέ δεν έδειχνε ότι έδινε σημασία», συμπληρώνουν οι φίλοι του ζευγαριού. Το 1992 συμμετέχουν στην Eurovision με το τραγούδι «Ταιριάζουμε» και αμέσως μετά κάνουν πράξη τον τίτλο του τραγουδιού με ένα λαϊκό πολιτικό γάμο στην Κύπρο. Η Ευρυδίκη φτάνει στην εκκλησία με άμαξα. Λίγη ώρα μετά το καθιερωμένο παθιασμένο φιλί ήταν πλέον παντρεμένοι ύστερα από 5 χρόνια σχέσης.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Γυρνώντας στην Αθήνα μετά το γάμο, η καριέρα της Ευρυδίκης πηγαίνει ακόμα καλύτερα, με χρυσές πωλήσεις και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα. Και η καριέρα του Γιώργου όμως αρχίζει να ανατέλλει. Το 1994 αρνήθηκε πρόταση της εταιρείας να γράψει τραγούδια για τη Δέσποινα Βανδή, δέχτηκε όμως να γράψει το «Αισθήσεις» για την Μαντώ και έτσι αρχίζει και η ανεξάρτητη πορεία του. «Αυτό μερικές φορές προκαλούσε τριβές ανάμεσά τους», σχολιάζει φίλος τους. «Η Ευρυδίκη χαιρόταν ανέκαθεν με τις επιτυχίες του Γιώργου, αλλά μερικές φορές γινόταν λίγο κτητική, ειδικά στα κομμάτια που της άρεσαν και τις περισσότερες φορές ο Γιώργος παραχωρούσε σε άλλους.»

Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ
Η πιο ευτυχισμένη στιγμή του ζευγαριού συμπίπτει με την γέννηση του γιου τους, Aγγελου, πριν από εξίμιση χρόνια. Τα επόμενα χρόνια όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα για την οικογένεια Θεοφάνους. Όμως οι συχνές διαφωνίες τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συνθέτης εξακολουθούσε να λειτουργεί με το ίδιο τρόπο στην καριέρα της άρχισε να φέρνει τους πρώτους καβγάδες. «Πολλές φορές είχαν τσακωθεί πολύ και ο Γιώργος έφευγε από το σπίτι για μία ημέρα, αλλά πάντα τα ξανάβρισκαν. Ο Γιώργος δεν μπορεί χωρίς εκείνη. Είναι παθολογικά εξαρτημένος από την Ευρυδίκη. Και η ίδια όμως ένιωθε ανασφαλής χωρίς αυτόν», αναφέρει κοινός του φίλος. Έτσι, όταν η Ευρυδίκη του ανακοίνωσε πριν από δύο χρόνια ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ότι θέλει να μείνει μόνη της, σοκαρίστηκε, ένιωσε, να χάνει τον κόσμο γύρω του. Έκανε αρκετό καιρό για να συνέλθει. Εκείνη την περίοδο έγραφε τα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου, μέσα από τα οποία εκτόνωσε όλα του τα συναισθήματα για τον χωρισμό τους κα για την ίδια. Για αρκετό καιρό η μεταξύ τους σχέση μόνο φιλική δεν χαρακτηρίζεται. Ο Γιώργος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έχανε ξαφνικά την μόνη γυναίκα που αγάπησε και ότι θα αναγκαζόταν να βλέπει το γιο του μόνο λίγες ώρες της ημέρας. Από την άλλη, και η Ευρυδίκη για πρώτη φορά έπρεπε να χειριστεί τη ζωή της. Με προσπάθειες κοινών φίλων υπήρξαν διαστήματα που οι σχέσεις τους επανέρχονταν σε καλό επίπεδο, αλλά έφτανε ένας καβγάς, μια διαφωνία για να ξαναγυρίσουν στο μηδέν. Αυτό που υποστηρίζουν όμως κοινοί τους φίλοι φάνηκε και από την συνέντευξη του ίδιου στην Έλενα Κατρίτση και στο Prive. Ότι, δηλαδή, η Ευρυδίκη κατέχει ακόμα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι στην καρδιά του. Το σχόλιό του όταν άκουσε από έναν μελλοντολόγο ότι αυτός θα ζήσει ένα χρόνο περισσότερο από την Ευρυδίκη ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικό: «Κι εγώ πως θα ζήσω ένα χρόνο χωρίς εσένα;» Η Ευρυδίκη σε συνέντευξή της προσπάθησε αμήχανα να δικαιολογήσει τη στάση του, αλλά δικοί της άνθρωποι ισχυρίζονται ότι πειράχτηκε γιατί φάνηκε προς τα έξω ότι εκείνη πλήγωσε έναν άνθρωπο που την αγαπούσε, ενώ στην πραγματικότητα και η ίδια πόνεσε πολύ με τον χωρισμό τους.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ
Αυτό που φάνηκε αρχικά σαν υπόσχεση πραγματοποιήθηκε όταν οι σχέσεις τους από δειλές αρχικά κατέληξαν σε άριστες. Μένουν πολύ κοντά, στα νότια προάστια, ο Γιώργος της έδινε συνεχώς συμβουλές για το νέο επιτυχημένο της δίσκο, Όσο φεύγω γυρίζω, ενώ η Ευρυδίκη έχει μεταβληθεί από μούσα του σε ένθερμη φίλη του και υποστηρίκτριά του. Γι’ αυτό και στο Fever έφτασαν μαζί και κάθισαν δίπλα δίπλα, αδιαφορώντας για τα σχόλια που θα μπορούσαν να προκληθούν. Aλλωστε, ο δίσκος του Αντώνη Ρέμου είχε ένα κομμάτι από την ψυχή της. Δεν είναι τυχαίο που ο Αντώνης, κάνοντας πλάκα στον Γιώργο ενώ βρισκόταν στο studio, του πρότεινε να τον ονομάσουν «Ε» από το όνομα της Ευρυδίκης. Πάντως, όσοι τους ξέρουν, λένε ότι θα είναι πάντα αγαπημένοι και ότι η σχέση τους τώρα είναι πιο υγιής από ποτέ, χωρίς ζήλιες και καβγάδες. Όσον αφορά το θέμα της επανασύνδεσης, κανείς δε ξέρει. Ή μήπως ο μόνος που ξέρει είναι ο Θεοφάνους που έγραψε το τραγούδι «Μα δεν τελειώσαμε»;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι φαν της Ευριδίκης γράφουν ...

Θέλει να κάνει παιδί με τον Κοργιαλά

Ταιριάζουμε